Descriere
De la această plantă se folosesc în exclusivitate fructele ce se coc târziu, la sfârşitul lunii septembrie. Încă din vechime, fructele de cătină erau apreciate pentru gustul lor acru-astringent.
SUBSTANŢE CHIMICE ACTIVE :
- vitamine (C, B1, B2, F,E, P, K, B9), caroten, zaharuri, pectină, celuloză, minerale (Ca, P, Mg, Na, Fe )
Se recomandă în tratarea următoarelor afecţiuni:
- afecţiuni a ficatului
- boli specifece copiilor
- urticarie
- avitaminoze
- convalescenţă după tuse convulsivă
- răceli
- pojar
- nevroze
- gută
- reumatism
- anemie
- arsuri
- degerături
Pentru afecţiuni ale pielii se recomandă alifia de cătină, mărul lupului, şi gălbenele.
MOD CONSUM :
1 lingură de 3 ori pe zi, luată înaintea meselor diluată în apă sau ceai.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.